tag:blogger.com,1999:blog-4254870329054617901.post8564196340699819240..comments2023-06-19T17:54:31.389+03:00Comments on mutfak kültürü ve urfa: KarnıyarıkMehmet Saraçhttp://www.blogger.com/profile/03878873366936043590noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4254870329054617901.post-34258756580574519352012-08-09T17:08:04.350+03:002012-08-09T17:08:04.350+03:00Kenarda patlıcan dolması içliği var tabi içinde pi...Kenarda patlıcan dolması içliği var tabi içinde pirinç de var.. Onunla karnı yarık yapmayı düşünüyorum. Pirinç bozar mı tadını?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4254870329054617901.post-3589455408351617742012-08-09T17:07:55.226+03:002012-08-09T17:07:55.226+03:00Kenarda patlıcan dolması içliği var tabi içinde pi...Kenarda patlıcan dolması içliği var tabi içinde pirinç de var.. Onunla karnı yarık yapmayı düşünüyorum. Pirinç bozar mı tadını?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4254870329054617901.post-87329120848148694492011-09-28T14:31:34.251+03:002011-09-28T14:31:34.251+03:00eylem hanım,
siz de antalya'da domates patlıc...eylem hanım,<br /><br />siz de antalya'da domates patlıcan yiyemiyorsanız biz buralarda ne yapalım. <br /><br />ama haklısınız adam gibi bir patlıcan yiyemedik bu yıl. bir urfalı için bu zor katlanılır bir durum ama artık yapacak bir şey yok. devirler değişti.Mehmet Saraçhttps://www.blogger.com/profile/03878873366936043590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4254870329054617901.post-62503761728029350762011-09-28T11:01:54.006+03:002011-09-28T11:01:54.006+03:00sebzenin ve meyvenin merkezinde oturmamıza ragmen ...sebzenin ve meyvenin merkezinde oturmamıza ragmen agızmızın tadıyla tam anlamıyla bir patlıcan yiyemedik.domatesi hiç söylemiyorum.ben antepli sayılırım oradaki yedigim sebzelerin tadı hala damagımdadır.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05856536618224115487noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4254870329054617901.post-28171452459215090632011-09-28T09:23:30.509+03:002011-09-28T09:23:30.509+03:00Sarımsakların balcanların içine gömüleceğini bilmi...Sarımsakların balcanların içine gömüleceğini bilmiyordum. Ben limon tuzu koymuştum ama şimdi burayı tekrar okuyunca nar ekşisi nasıl olur acaba diye düşündüm. Bir de sumak ekşisi var ama o olmaz sanırım. Ufak balcan bulursam sizin tarifle tekrar deneyeceğim inşaAllah. Canım Urfam burnumda tütüyor. Hiç değilse yemekleriyle avutayım kendimi...Urfa Tutkunuhttps://www.blogger.com/profile/05114108783565714779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4254870329054617901.post-63061538005018442011-09-27T21:47:15.443+03:002011-09-27T21:47:15.443+03:00sevgili urfa tutkunu işte size bizim sayfamızda ya...sevgili urfa tutkunu işte size bizim sayfamızda yayımladığımız bütün balcan tarifi. inşallah küçük patlıcanlar bulursunuz.<br /><br />"Gerçi Urfalılar’ın hatırlatmaya ihtiyacı yoktur, onlar şimdiye kadar çoktan yapıp yemişlerdir ama bir de Urfa’nın dışına düşmüşler var ki lafımız onlaradır, hatırlatmamız onlara…<br /><br />Tam da şu günler bütün balcan zamanıdır, unutmayın… Balcanlar çiçeğe durdu hatta kimi yerlerde az biraz boy attı bile…<br /><br />O zaman? <br /><br />O zaman yapılacak şey hemen çarşıdan pazardan yoksa tarladan hatta saksıda yetişeninden küçük balcanlar almak ya da koparmak, yanına yağlı kuzu eti katmak ve evin yolunu tutmaktır…<br /><br />Balcan kabuklarını boylamasına şekil vererek kesin, tuzlu suda acılıkları gitsin diye bekletin; kuzu etini koyun tencereye suyunu salsın, çeksin, tereyağı ile kavurun, az sıcak su ilave edip pişene kadar bekleyin; bu arada zaten dolapta haşlanıp da kaldırılmış nohudunuz vardır, onlardan küçük bir avuç atın kaynayan suya, balcanları çıkarın sudan bir iki tanesini çizin, iki üç diş sarımsağı bölerek bu çiziklerin içine yerleştirin sonra da onları da pişen ete ve nohuda katın; az biraz tuz, biraz da eşki… artık nar eşkisi mi olur limon mu yoksa limon tuzu mu ya da limon mu? Evde ne varsa o olur… Unutmayın ekşi kararında olacak, fazla değil.<br /><br />Afiyet olsun… "Mehmet Saraçhttps://www.blogger.com/profile/03878873366936043590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4254870329054617901.post-12328062795183593022011-09-27T17:23:47.900+03:002011-09-27T17:23:47.900+03:00Bir tanıtımını görmüştüm bloğunuzda. Ama tam malze...Bir tanıtımını görmüştüm bloğunuzda. Ama tam malzemeleri nelerdir? Mesela frenk suyu yok mudur? Limon tuzu ne kadar konur?Urfa Tutkunuhttps://www.blogger.com/profile/05114108783565714779noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4254870329054617901.post-64670106220215262582011-09-27T17:20:39.238+03:002011-09-27T17:20:39.238+03:00Ellerinize sağlık. Balcansız bir hayat ve balcan s...Ellerinize sağlık. Balcansız bir hayat ve balcan sevmeyen bir Urfalı düşünemiyorum. Lahmacuna bile sarılıyor söğürülmüşü ve çok da güzel oluyor bence.<br />Geçenlerde bütün balcan yemeğini denedim bulduğum bir tarifle. Ama birazcık fazla ekşi oldu. Rica etsem onun tarifini de yayınlar mısınız? Varsa da göremedim bloğunuzda.Urfa Tutkunuhttps://www.blogger.com/profile/05114108783565714779noreply@blogger.com