Pazar, Kasım 9

kazan kebabı


urfalılar hep söyleriz ya 'patlıcana doymaz' diye! işte kazan kebabı da onların deyişiyle balcanla yani patlıcanla yapılan bir yemek, yapması kolay yemesi de çok hoş! özellikle de patlıcan severlere.

malzemeleri patlıcan, kuzu eti, domates, biber, kuru soğan, tuz, salça ve karabiber...

hazırlanışına gelince

- önce iç malzemeyi hazırlıyorsunuz. yani kıymaya (biz ölçü vermiyoruz biliyorsunuz) bir. bilemediniz iki frenk (domates) rendeliyorsunuz.

- sonra çok ince ince küp doğradığınız kuru soğanı.

- ve yine çok ince doğradığınız yeşil ya da kırmızı isotu (biber).

- sonra baharat yani karabiber ve duz (tuz).

- şimdi yapılması gereken, harcı fazla örselemeden sadece karıştırarak hazırlamak ve patlıcanları enlemesine kesip ama koparmadan, harcı aralarına bir patlıcan bir et gelecek şekilde yerleştirmek.

- patlıcanlar sıra sıra dizilince, bir kapta freksuyunu (salça) sulandırarak patlıcanların üstüne çıkarmadan dökmek gerekiyor.

- şimdi önce harlı ateşte sonra kısık ateşte bırakın kazan kebabı tıkırdasın...

unutmayın kazan kebabı ile mutlak sade pirinç pilavı yenir, ayran içilir... hele ki bir de acı yeşil isot buldunuz. o zaman 'değmeyin keyfime' der urfalı.

sağlıkla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder