Sabah, öğlen ve de akşam saatlerinde küncülü ekmek, kilolarca ölü balcan, isot, tepsi tepsi tepsi kebabı,
çölmek, daraklık, kıymalı şimdilerde icat edilmiş Harran kubbe ve kim bilir daha neler fırınları işgal ediyordur.
Tabii bu işgalin bir de geri dönüşü var.
Tepsiyi, ya da balcanı, isodu,
çömleği bıraktın fırına diyelim, peki sonra hangisi kimin nasıl ayırt edecek fırınçı hele de sıcağın ve de kalabalığın dayanılmaz olduğu zamanlarda?
Eeee artık internet çağındayız, hemşerilerimiz oturmuş düşünmüş ve de müthiş bir çözüm yolu bulmuş.
Giriyorsun Gogogle Fırın Urfa'ya, ne aradığını yazıyorsun sonra enter, biraz sonra bütün Urfa fırınlarındaki kıymalıları, çömlekleri ya da ölü balcanları, isotları elinle koymuş gibi hangi fırındaysa bulup son hızla eve sıfraya getiriyorsun ki nimet soğumasın.
Afiyetle...
urfalı fırıncılar bir harikalar.sabırlılar aynı zamanda.
YanıtlaSilgoogle urfa süper fikir olmuş
ne kadar güzel görünüyorlar.Şimdi orda olmak vardı...Tepsilerin başına geçip sıcak sıcak tadına bakmak:)
YanıtlaSilTepsilerdekiler pek bi güzel ama ille de güveçteki...
YanıtlaSilYurdumun toprakları nasıl bereketli ise insanları da bir o kadar zeki ve iş bitirici...
Urfa fırın hallerini de gördük, ne yapsın fırıncılar...
iyi ki urfa'da değiliz yoksa bütün bu yemeklerden tatmak isterdik. bunlara can dayanmıyor yaz günleri
YanıtlaSil